Toermalijn

Diamant
januari 6, 2020
Granaat
januari 6, 2020
Toermalijn of Tourmalijn is een groep van mineralen, alle cyclosilicaten. De mineralen in deze groep delen een karakteristieke chemische formule: AX3Y6(BO3)3 Si6O18(O,OH,F)4.
De A kan calcium of natrium bevatten. De X kan bestaan uit aluminium, ijzer, lithium of magnesium. De Y is normaal gesproken aluminium, maar kan ook chroom of ijzer zijn. Op de positie van A kan wat kalium zitten, mangaan kan in X zitten en vanadium kan in Y gevonden worden, maar deze elementen komen niet vaak voor in de formules van de toermalijngroep.
Toermalijn komt voor in pegmatieten, metamorfieten, magmatieten en alluviale afzettingen.(*bron Wikipedia)
Werking;
Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling.
De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie.
Hierdoor worden de aura energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen.
Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren maar ook op planten en bomen. De steen zorgt voor natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei.
Naast de algemene eigenschappen van toermalijn vertonen de volgende toermalijnsoorten ook nog aanvullende eigenschappen:
Toermalijnkwarts bestaat uit zwarte toermalijn in bergkristal en verenigt de eigenschappen van deze twee steensoorten in zich. Aan de ene kant vertoont de steen de beschermende en aardende werking van toermalijn in combinatie met de zuiverende en reinigende werking van bergkristal. Daarnaast versterkt bergkristal ook nog eens de werking van de toermalijn naalden.
Een combinatie van roze met groene toermalijn werkt sterker op het hart in dan de andere toermalijnsoorten. De steen zet negatieve emoties en emotionele pijn om in positieve gevoelens en gedachten. Angst, stress, boosheid en verdriet maken plaats voor liefde, optimisme, geduld en compassie. De steen is hierdoor heel geschikt ter ondersteuning van depressie, trauma’s en angststoornissen.
Zwarte toermalijn heeft de sterkst aardende en beschermende werking van alle toermalijnsoorten en beschermt tegen alle vormen van negatieve energie zoals elektromagnetische straling van mobiele telefoons, laptops, computers en andere apparaten en andere omgevingsinvloeden.
Eigenlijk zou iedereen wel een toermalijn moeten hebben, voor als het even allemaal tegenzit.