Taxaties en tarieven

Taxaties en tarieven

Per 1 december.

Bij een taxatie komt heel wat kijken…
Wie laat men dat doen? Wat mag je ervan verwachten? Waarvoor dient de taxatie en waarop moet je letten? Een taxatie van het Taxatiehuys wordt zorgvuldig gemaakt door een erkende en gecertificeerde taxateur. De tarieven die we voor de diverse taxeringen hanteren kunt u hieronder inzien.

Bent u een notaris, juwelier of verzekeringsmaatschappij of op zoek naar een maatwerkoplossing neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden. Contact opnemen.

Taxatie tarieven lijst

 • Taxatie voor uw verkoop of onze inkoop
  Gratis mits snel en makkelijk bekeken kan worden en in 1 prijs kan worden benoemd.
  Als u hier een rapport van wil hebben of per item omschreven worden hier kosten voor in rekening gebracht. Meestal zijn deze kosten circa € 10,- per item. Deze kosten zijn dan wel weer te verrekenen.
 • Taxatie voor de verzekering
  1,5 % van de getaxeerde waarde met een minimum van € 9,00 per artikel en € 10,00 voor elk getypt rapport blad.
  Of een uurtarief van € 70,- per uur. Eventueel is van tevoren een vaste prijs af te spreken zodat u niet voor verrassingen komt te staan.Voor eventueel op locatie te komen taxeren rekenen wij daar een vergoeding van € 150,- inclusief het eerste uur taxeren (binnen Nederland), met elk opvolgend uur € 70,-. Daarnaast houden wij een km vergoeding aan van € 0,19/km. Waarbij de eerste € 150,- vooraf moet worden voldaan.
 • Herwaardering van een door ons uitgevoerd verzekeringsrapport
  Hiervoor rekenen wij een tarief van € 70,-/uur. Maar is doorgaans binnen de helft van de tijd van het maken ten opzichte van een nieuw taxatierapport. Hiervoor kan eventueel van te voren ook een vast bedrag worden afgesproken.
 • Taxatie voor de successie (onderlinge verdeling, of veilingwaarde)
  Deze kosten worden naar aanleiding van de te taxeren voorwerpen met u in overleg nader bepaald en afgesproken.
 • Het laten waarborgen (keuren) van zilveren/gouden of platina artikelen
  Onderzoek en verwerkingskosten a € 15,– per gram item + verzendkosten met verzekerd vervoer € 35,– per pakket. (max. per pakket waarde € 5.000,–)
 • Bijkomende eventuele onderzoek kosten:
  Onderzoek door het Nederlands Edelsteenkundig Onderzoek in Leiden. Vanaf € 150,00 per stuk en € 35,00 verzend kosten (verzekerd vervoer heen en weer).
 • IGI- Certificaat (International Gemological Institute) of Certificaat van de HRD (Hoge Raad van Diamant) voor edelstenen en diamant:
  Vanaf 350,00 per stuk.