Over Taxatiehuys het Gilde

Vóór Taxatiehuys het Gilde was er ’t Gildehuys van Immerseel

Drie generaties met passie voor het vak!

’t Gildehuys te Arnhem

In een mooi pand in het centrum van Arnhem en later in Oosterbeek, was ’t Gildehuys van Immerseel gevestigd. Wie het vandaag heeft over ’t Gildehuys van Immerseel, heeft het eigenlijk over Iris X. Boom. Zij nam de zaak over van haar moeder Anja Boom- van Immerseel in 2007 (die plotseling overleed). Haar moeder had het op haar beurt weer overgenomen van haar ouders, die deze bijzondere zaak stichtten in 1974.
Passie voor je werk daar moet haast wel sprake van zijn, als drie opeenvolgende generaties zich met zoveel hartstocht overgeven aan een vak.

Wie ’t Gildehuys van Immerseel binnenkwam, ontdekte direct dat deze juwelier anders is dan anderen. De klassieke, moderne stijlvolle inrichting schept een bijna Koninklijke sfeer. In de vitrines ligt een verrassende collectie horloges, moderne, exclusieve en antieke juwelen.


Verrassend assortiment

De unieke positie dankt het familiebedrijf ook aan zijn uitgebreide collectie gebruikszilver, kandelaren, bestekcassettes, maar ook complete theeserviezen, tafelaccessoires en miniaturen in zilver. Naast dit alles ook een eindeloze serie flonkerende juwelen, die qua uitstraling en kwaliteit een stap verder gaan.

De collectie van ’t Gildehuys van Immerseel is voortdurend in beweging. De inkoop wordt door Iris X. Boom zelf geregeld, op dezelfde manier als dat dit altijd door haar moeder en grootouders gebeurde. Inmiddels kent zij hiervoor de beste adressen: zowel in Nederland als ver over de grenzen. En dus lukt het telkens met iets nieuws te komen, van romantisch- klassiek tot tijdloos modern.


Weer even een koning

Een stevige pijler onder het succes van ’t Gildehuys van Immerseel is de collectie, maar de relatie met de klant is misschien van nog groter belang. Op persoonlijke aandacht, vakkennis, een kop koffie of thee en vooral tijd, kan elke bezoeker van dit huis rekenen. Deze bijna ouderwets goede gewoonte leverde ’t Gildehuys van Immerseel een vaste klantenkring op. Vakkennis, maar vooral aandacht maken de klant hier weer even tot koning!


Een nieuw begin

Voor taxaties van antieke sieraden of gebruiksvoorwerpen was ’t Gildehuys van Immerseel een kundig adres. Dit gold overigens ook voor reparaties van kostbare (antieke) sieraden.
In 2019 sloot ’t Gildehuys voorgoed haar deuren en opende Iris de deuren van Taxatiehuys het Gilde.
Dezelfde expertise en passie met ditmaal de focus op taxaties van sieraden, goud, zilver, edelstenen, uurwerken en zilverwerk. U bent weer van harte welkom!


Over Iris

Ik ben als jong meisje opgegroeid in het vak en heb in 2007 de zaak overgenomen na het plotseling wegvallen van haar. Sinds die tijd koop ik zelf alles in en weet ik als geen ander de smaak van mijn klantenkring.

In 2019 heb ik mijn aandacht volledig toegelegd op taxaties en Taxatiehuys het Gilde geopend. Ik vertelt u graag alles over uw sieraden, door mijn uitgebreide kennis en ervaring kan ik bijna al uw taxatie vragen beantwoorden!