Granaat

Toermalijn
januari 6, 2020
Bloedkoraal
januari 6, 2020
Granaat kan rood, bruin, oranje, groen en zwart van kleur zijn.De grossulaar is een een groene of oranjebruine variëteit, uvavoriet is een groen met zwarte soort, melaniet is een zwarte granaat en almandien is een roodbruin tot zwarte variëteit. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.

Geneeskrachtige werking (volgens de edelsteen therapie)

Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Fysiek vergroot granaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Verder heeft de steen een positieve invloed op bloed en de bloedsomloop, seksuele en potentie problemen, hart, en longen.
Almandien maakt daadkrachtig en vergroot het doorzettingsvermogen. Het bevordert wondgenezing en de ijzeropname in de darmen.

Sterrenbeeld

Ram, Leeuw & schorpioen