Parels

Prehniet
Prehniet ring
maart 2, 2020
Engels medallion
Engels Medaillon
september 2, 2020

Hoe mooi kan een simpele parel zijn in zijn schoonheid, deze circa 9.5 mm mooie cultive parel is gezet in een sierlijke 14 karaats witgoudenring, waarbij in de de ring in totaal 0.15 crt. briljant geslepen diamanten zijn gezet. Top Wesselton en VVSI kwaliteit.

Wist u dat…

Kokichi Mikimoto (25 januari 1858 – 21 september 1954) was een Japanse ondernemer die gefascineerd raakte door de schoonheid van een parel op de huid van de vrouw. Echter hij vond dat het voor iedere vrouw bereikbaar moest zijn om de schoonheid van een parel te kunnen dragen. Daarvoor deed hij onderzoek naar het kweken van parels, en dat is hem gelukt. Zo werd er geschiedenis geschreven en konden er door zijn methode parels gekweekt worden en werden ze betaalbaar voor bijna iedere vrouw.

Hij creërde  de eerste gekweekte parel en vervolgens startte hij de gekweekte parelindustrie  met de oprichting van zijn luxe parelfabriek Mikimoto.

Kokichi’s bedrijf kreeg octrooien voor parelkweek en in 1985( ter herdenking van de honderdste verjaardag van het octrooisysteem) werd hij gekozen als een van de top 10-uitvinders in Japan. Hij werd door het keizerlijk decreet ingewijd in het huis van gelijken en postuum het groot cordon van de Orde van de Heilige Schat toegekend.

Het bedrijf werd gerangschikt als een van ’s werelds meest luxueuze merken door Women’s Wear Daily Magazine en Mikimoto werd door Nihon Keizai Shimbun beschouwd als een van de beste Japanse financiële leiders van de 20e eeuw. Hij is ook bekend als de oprichter van Mikimoto Pharmaceuticals, een bedrijf dat gespecialiseerd is in schoonheidsproducten met parelcalcium. Mikimoto Pearl Island is naar hem vernoemd. Bovendien wordt de gerenommeerde “Phoenix Mikimoto Crown” gebruikt door voormalige Miss Universe winnaars.

Parels maken is een fascinerend proces dat veel tijd en toewijding vereist. Het oesterbed is een natuurlijke habitat die nauwgezet moet worden gekoesterd voordat een parel kan worden verwerkt. Het kweekproces begint met een kern. In natuurlijke parels is dit eenvoudig een fragment van schelp, visgraat of zand dat in de schaal van de pareloester drijft. Om zichzelf tegen deze irriterende stof te beschermen, scheidt de oester duizenden lagen paarlemoer af, waardoor een parel ontstaat. In 1893, na jaren van moeizame inspanningen, slaagde Kokichi Mikimoto erin dit natuurlijke proces te dupliceren door een kern (core) te implanteren. De methode die hij ontwikkelde wordt vandaag nog steeds gebruikt door Mikimoto om prachtige, glanzende parels te vormen.